Konsultointia verkon rakentamisesta ja ylläpidosta

 

Olemme rakentaneet ja ylläpitäneet valokuituverkkoa jo vuodesta 2005. Oman verkon toteutuksen aikana Sunet on nähnyt rakentamiseen liittyviä ongelmatilanteita, joiden välttämisessä voimme auttaa uutta verkkorakentajaa. Haasteista voi kuitenkin oppia, ja siksi tarjoamme osaamistamme ja kokemustamme niin rahoituksen kuin verkon toteutuksenkin suhteen myös muiden käyttöön.

Konsultoimme:

• valtion ja EU-tukien hakemukset

• rahoitushankkeiden koordinointi

• kuituinfotilaisuuksien pito rahoittajille ja asiakkaille

• reittien suunnittelu ja kuitukaavioiden suunnittelu

• urakointi- ja materiaalikilpailutukset

• aktiivi- ja passiivilaitteiden kilpailutukset

 

Rakentamisen lisäksi Sunet myös ylläpitää ja markkinoi omaa verkkoaan. Meillä on valmiudet tarjota ja avustaa ylläpitoa muissakin verkoissa, sillä olemme yksi Suomen suurimmista riippumattomista verkonhallinnoijista. Meidän avullamme pystyt tekemään monet asiat oikein heti ensimmäisellä yrittämällä ja saat rakennettua laadukkaan verkon kustannustehokkaasti!

Referenssit

Suurin yksittäinen referenssi on Karvian kunnan valokuituverkko, joka toteutettiin vuonna 2010. Karviassa toteutettiin 650 asiakasliittymää. Vuonna 2012 Siikaisiin ja Honkajoelle rakennettiin yhteensä yli 700 asiakasliittymää. Edellä mainituissa kunnissa Sunet on vastannut koko hankkeesta sisältäen rahoitushankkeiden koordinoinnin, markkinoinnin, verkon suunnittelun, dokumentoinnin, alihankkijakilpailutukset, valvonnan ja palveluiden kytkennät.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Yhteistyössä

Elisa Kuuskaista