SUNET - Suupohjan Seutuverkko Oy

Mikä Sunet?

Sunet eli Suupohjan Seutuverkko Oy on Kauhajoen, Teuvan, Karvian, Isojoen, Karijoen, Kurikan ja Siikaisten omistama yritys, joka rakentaa avointa tietoliikenneverkkoa Suupohjassa ja Pohjois-Satakunnassa koteihin ja yrityksiin saakka. Yritys perustettiin vuonna 2005 ja se työllistää kokoaikaisesti viisi henkilöä.

Sunetin ydintoimintaa on rakentaa, ylläpitää ja operoida valokuituverkkoa.

Yksityistalouksille palveluita tarjoavat tällä hetkellä Sunet, Anvia, Kuuskaista, JNT ja Dynamo Net. Lisäksi Telia tarjoaa palveluitaan Siikaisten alueella. Yrityksille palveluita tarjoavat edellisten lisäksi myös Neviso, Telia, Elisa ja DNA. Verkon omistus ja ylläpito on erotettu palveluntarjoajista samalla tavalla kuin sähkömaailmassa.

Sunetin runkoverkko

Runkoverkon rakentamiseen on käytetty tämän hetken laadukkaimpia verkkokomponentteja, joilla varmistetaan verkon korkea laatu. Runkoverkko ulottuu tällä hetkellä Seinäjoelle asti. Sen kautta yhteydet toimivat esimerkiksi Kuusiokuntien suuntaan. Runkoverkossa on liityntäpisteitä mm. Jurvassa, Kauhajoella, Isojoella, Karijoella, Teuvalla, Karviassa, Honkajoella, Siikaisissa ja Seinäjoella.

Katso valokuituverkon laajuus »

Yhteistyö

Yritys tekee aktiivista yhteistyötä myös muiden alueellisten kuituverkkojen kanssa. Tämän yhteistyön  kautta voimme tarjota palveluita ja yhteyksiä jo 14 kunnan alueella. Yhteistyön piiriin kuuluvat tällä hetkellä meidän lisäksemme Verkko-osuuskunta Kuuskaista, KrsNET, Dynamonet, KNT-Net, Pedersöre Fiber ja NU-net.

Yhteistyössä

Elisa Kuuskaista