Mikä on valokuitu?

Valokuidussa tieto kulkee valon nopeudella

Valokuitu on erittäin ohut lasista valmistettu optinen johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuidun varma ja pitkäikäinen tekniikka takaa riittävän nopeat yhteydet myös tulevaisuudessa. Pienen vaimennuksen ja suuren kaistanleveyden ansiosta valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava muihin tekniikoihin verrattuna. Liittymä mahdollistaa tietoliikenteen kulun huippunopeaa ja häiriötöntä valokuituyhteyttä pitkin. Nykyaikaiset ja tulevaisuuden Internet-palvelut, suuret tiedostot, etätyösovellukset, laajakaistatelevisio ja verkkopelit tarvitsevat kiinteitä valokuituyhteyksiä.

Valokuituliittymässä tiedonsiirtonopeus pysyy aina samana eivätkä välimatkat, sää, maasto tai muiden samanaikaisen käyttäjien määrä vaikuta nopeuteen tai palveluiden hintaan. Valokuitu ei ole altis sähkömagneettisille häiriöille, eikä aiheuta niitä itse.

Valokuituliittymä tarjoaa käyttömahdollisuuksia laidasta laitaan!

Sähköinen asioiden hoitaminen on yleistyessään tullut osaksi arkeamme. Tietoverkko- ja viestintäpalvelut kuuluvatkin kodin perustoimintoihin yhdessä veden, sähkön ja lämmityksen kanssa. Valokuituyhteys mahdollistaa huippunopean Internet-yhteyden, jonka avulla pystyt nauttimaan mm. sähköisistä asiointipalveluista, viiveettömästä verkkopelaamisesta, elokuvien lataamisesta, tehokkaista valvontapalveluista ja toimivista videoneuvotteluyhteyksistä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Yhteistyössä

Elisa Kuuskaista